Nepremičninski agent Vas bo usmerjal skozi celoten proces prodaje ter poskrbel, da boste Vašo nepremičnino prodali skladno z zastavljenimi cilji in pod najboljšimi prodajnimi pogoji:

Priprava nepremičnine na prodajo

Velikokrat imajo lahko nekatera manjša popravila in izboljšave ključno prispevajo k temu, da nepremičnina še bolje pritegne pozornost potencialnih kupcev in poveča njihovo pripravljenost za nakup. Ob prvem ogledu nepremičnine Vam bo nepremičninski agent na podlagi svojih izkušenj pri delu s strankami svetoval, kako pripraviti Vašo nepremičnino za uspešno prodajo, ter kaj bi bilo morebiti še smiselno postoriti zato, da kar najbolj povečate zanimanje ciljne skupine potencialnih kupcev.

Poznavanje trga in baza strank

Nepremičninski agent je vsakodnevno v stikih s strankami na trgu. Seznanjen je z aktualnim stanjem na tržišču nepremičnin in že ima tudi bazo strank, ki bi jih Vaša nepremičnina utegnila zanimati. Na podlagi izkušenj ve, kje in kako iskati prave kupce za Vaše stanovanje, hišo ali zemljišče, ki jih želite prodati. Dobro poznavanje trga nepremičninskemu agentu omogoča, da zna identificirati ciljno skupino potencialnih kupcev, privabiti njihovo pozornost ter jim tudi dobro predstaviti prednosti, ki bi jim jih prinesel nakup Vaše nepremičnine, s čimer ključno pripomore k uspehu prodaje.

Prihranili si boste čas in energijo

Nepremičninski posrednik bo namesto Vas strokovno preveril vso relevantno dokumentacijo, organiziral oglede potencialnih kupcev in se z njimi tudi pogajal za ceno. Medtem ko bo opravljal svoje delo, se boste Vi lahko brez težav posvečali vsakodnevnim obveznostim. Izognili se boste klicem potencialnih kupcev ob neprimernih urah, izvajanju ogledov, začetnim pogajanjem glede pogojev prodaje. V proces prodaje se boste vključili šele, ko bo nepremičninski agent že identificiral resnega kupca, ki bo za Vaše stanovanje, hišo oz. zemljiško parcelo pripravljen in zmožen plačati tržno ceno.

Prodaja bo ustrezno zaključena

Četudi najdemo kupca za nepremičnino in se z njim dogovorimo za ceno, se nam lahko zgodi, da se stvari zapletejo in transakcije ne moremo izpeljati do konca. Povsem verjetno je, da kupec ne more dobiti odobrenega kredita v želeni vrednosti, ne more prodati trenutne nepremičnine ali želi zadnji hip spremeniti pogoje nakupa. Nepremičninski posrednik bo s pripravo ustrezne pogodbe in izvedbo potrebnih aktivnosti v tej zvezi poskrbel, da se bo celotna prodaja Vaše nepremičnine, vključno z vsemi potrebnimi postopki pred pristojnim državnimi organi in drugimi deležniki procesa, v vsem izvedla varno in skladno z dogovorom.

Fotografije: Jure Porenta